Tuesday, February 27, 2007

tag???

em...sebenanya..x bole tido nih..sebab dah berape hari nih tido lewat..perasaan tetekan pun ade..sebab esok eh..ari nih la..selasa kelas stat pukul 9-1 then 2-5..kelas pagi tuh mesti aku ngantok punye kalo aku x tido nih..ptg lab..leh layan lagik..sebab kena buat keje..nk menguap pun x sempat..hahahak..
sementara menunggu mata nih kuyu..aku buat la tag yg ter"pass" kat aku..aku sebenanye x tahu apekah mendenye tag tuh..smart tag aku pun x tahu ape funtion dia..yg aku tau yg ade kat highway tuh je..mende len aku x penah amik tau..hahahak..
lepas bace tag kak famia, kak pu3 ngan mawar..mybe aku paham sikit2 apekah itu maksud tag..layankan je la ye..kalo salah tolong maafkan :)

  • komik..aku sebenarnye suka layan komik..sanggup abes duit sebab beli komik..kalo org len sebok bace remaja ke.. mangga ke..media hiburan ke..tapi aku lebih prefer pada komik.. komik membawa aku seolah2 kat awang-awangan..cewah...tapi beshnye layan komik nih..segala tekanan dapat dihilangkan..kalo bace pasal2 artis nih..aku rase cm sebok2 je nk jaga tepi kain diorg..ari nih gosip nih..esok gosip lain pulak..kesudahannya..sampai bile2 pun x habes..adeih..

  • simple + sempoi..ahahak..cam kak pu3..aku rase sebab tuh la aku leh tetibe lekat ngan kak pu3.. aku jenis pakai ape2 je la..biase amik mase yg cepat untuk bersiap..kalo sesetengah org..diorg akan bukak almari..pastu dok belek2 baju ape nk pakai..aku jenis men sebat je..janji ok.. kalo nk kuar pun aku tgk..kalo nk kuar makan pakai track suit pun boleh je..esh..xkan nk pegi makan nk pakai bedak2 + kemas2..huhuk..tuh bukan aku la.. then..aku suke duit2 sume masok poket..malas nk bwk beg duit..sebab tuh kalo tgk poket seluar aku kembong tuh jangan tnye la..pnuh duit yg bersepah dlm poket la tuh..ahahahk..tapi kalo jalan jauh aku suke bwk beg belakang..beg sandang tuh dlm dia hanya semata2 isi dompet je + losyen..besh x..hahahk..

  • menatang yg aku takot ialah cicak..nga~..sebenarnye aku fobia ngan cicak nih..takat dia melekat kat dinding ok je..tapi bile dh stat merayap tuh..aku cepat2 nek atas kerusi..fobia nih terjadik masa zaman2 aku sekolah menegah dulu.. aku nk sapu sampah..then tetibe je cam ade natang yg lompat dr penyapu tuh masok kat kepala aku..mase tuh rambut aku panjang gak la..bile rase geli..aku pegang la rambut aku..tarek2 je aku dpt ekor cicak.. pastu teros geli geleman..aku pun hanyun2 kepala..sekali cicak tuh jatuh..yak..aku mmg samak abes la rambot aku tuh..so..sampai skung la aku mmg fobia ngan cicak..eeeeeeeeeeeee..

  • pengalaman paling besh.. dapat gi Penang..biasa ar aku org kampung je..x berkemampuan sgt nk jalan2 jauh nih..paling jauh aku pegi pun genting..tuh pun masa aku darjah 6..rombongan sekolah..huhuk..selama nih pun sekolah kt kota tinggi je..xde pindah mane2..saje..dpt gi penang pun sebab mase isi borang matrik tuh aku isi 1st choice kat penang..mase tuh saje2 je letak..sebab cekgu wajibkan sume budak sains isi borang matrik..aku rase cm aku x dpt..sebab tuh aku men tibai je..lagik la igt nk tibai letak labuan..kalo dpt..naya aku..huhuk.. bile dpt tuh..nk nages pun ade..nyesal x sudah..buat ape la aku pi letak matrik penang.. joho yg dekat2 pun sedia ade..sampai skung sebenanye family aku x tau aku tibai penang 1st choice..kalo tau mau kena pelangkung aku..hahahk..tapi dok penang la mengajar aku rindu2an..cewah..besh wooo jalan kat negeri org..dok setahun kat sane pun aku rase cm x puas gak..tapi alhamdulillah skung aku sambung study kat tempat yg dekat..senang sikit..nk balik pun x kecoh2 nk beli tiket bas..hehe..

  • rasenye x ramai tahu..dulu cita2 aku nk jadik polis..nih gara2 suke tgk gerak khas + aku ade sikit tomboy..huhuk~~..zaman2 sekolah rendah dulu..aku xde kawan pompuan..aku dibesarkan dengan adik beradik sume laki + jiran2 aku yg ramai laki..makanye aku suke join diorg men..pegi manceng la..mandi sungai la..masak2 kat kebun kelapa sawit la..men rounders..syok wo wa ckp lu..mmg besh la..tapi bile dh masok darjah 5..aku dh kurang join diorg..diorg cm pulaukan aku lak..sebab aku belaja pun dh x sama ngan diorg.. kena lebih tekun..diorg masok darjah 4..bole men2..aku masok darjah 5..byk nk kena catch up sebab aku x belaja subjek tok darjah 4.. stat dr situ la aku kena cr kawan baru untuk study..stat situ la aku kenal ngan bestfriend aku..still sampai skung..hehehe..

  • perkara pelik yang aku penah buat dan x boleh lupekan sampai skung..dan rase teringin nk buat lagik ialah..nek escalator yg jalan terbalik..peristiwa kat summit bukit mertajam..masa tuh cuti raya cina..aku x balek..saje sebab igt nk ronda2 pulau..bile lagik nk jalan2 kat penang..ye x..malam tuh org2 cine sebok nk makan besa..mase tuh kedai byk dh tutup..summit tuh dh x ramai org..aku ngan member aku ngan selambe nek escalator yg jalan terbalik ngan arah kitaorg..x silap aku escalator tuh nk nek..tapi aku gunakan untuk turun..walaupun ade rase nk terjatuh tapi seronok weh..mase tuh ade gak la 1..2 makhluk yg perasan..tapi sampai skung aku rase nk buat lagik...bile leh buat ek??

tuh la 6 tag yg berjaya aku karang kala ke x bolehan tido..puh~~ susah gak nk buat tag nih..ape2 pun tuh la kesah idop aku..abes dah pekung didada..hahahak..salam~~

0 orang tukang karut:

 

Blog Template by BloggerCandy.com