Monday, May 05, 2008

Shutdown Day


hehe...3 Mei 2008. hari shut down sedunia... hr tuh aku ade bukak page dia..lupe ntah ape nama pastu dengan riaknya aku berkata i can.. dan bg alasan2 yg bleh seperti tgk tb n baca komik..tuh je aku taip...tapi nk tau ape terjadik sepanjang hari 3 Mei tuh..jum..jum


2 Mei 2008
satu hari tuh aku habiskan dengan mengadap laptop buruk tersayang ni. macam2 aku wat..tuka background la.. kemas file la..maklumlah esok nk puasa laptop.. tetibe aku dapat idea..ape kata aku masukkan cite fruits basket yg x abes aku donlod tuh lagik dlm mp4 aku..dan bermula la aktiviti menconvert file .avi ke bentuk mp4. siap2 convert aku masukkan dlm mp4. maseh lagik muat.. aku sumbat lak 2 album backstreet boys dlm mp4 tuh. charge siap2...

3 Mei 2008
tepat 12 malam 3 Mei 2008, aku maseh mengadap tb..tgk niteline..haha..sebenarnya aku nk tunggu sambungan indiana jones tuh. pastu sambung tgk macgyver ..abes pkl 130 aku masuk bilik belek2 komik kindaichi sebelum tidur..gian gak..sebab biasanya sebelum tidur aku akan main game kt laptop.xpela..kindaichi jadik pengubat gian aku.hehe..

10 pagi..
anak dara ape ntah bangun pkl 10 pagi.. biasakla bila dh cuti bgn la lewat. tuh pun aku terkejut dengan kata2 mak...
alahai...org sebelah nak sanggar kt umah kita..bangun2...kemas umah..

dengan otomatiknye aku bangun...umah jiran ade kenduri kawen..adeih..parah2...bilik yg biasa org wat bersolek tuh dh jadik markas adik aku sejak dia nk spm sampai la sekarang...bilik budak lelaki paham2 je la...aleh...teruk gile..aku bgn... kemas2kan bilik tuh.mak tugaskan aku kemas bilik tuh sementara mak g kemas umah...pergh...gile penat aku mengemas bilik adik aku..tuka cadar..sapu..mengemop...susun2 buku dia yg terabur tuh... akhirnya pukul 12...bersih jugak...

12.00 tengah hari..
kini blik aku pulak..bilik aku depan bilik adik aku.kena kemas jugak takut kang org nk tumpang solat..bilik aku walaupun dah sebulan aku x balek.. tapi xde la bersepah cm bilik adik aku tuh.. 12.30 aku siap menyapu then kemas komik2 yg aku teraburkan malam tadik je..hehe...

12.30 petang..
abah bawk balek "berkat"(org joho panggel berkat iaitu bekalan nasi dari umah pengantin). ngam2 la tuh.aku yg kepenatan dihidangkan ngan nasik beriani..huish... melantak la aku ngan mak aku yg kepenatan..

1.00 petang..
pengantin dan jurusolek datang la kerumah aku.. rombongan dari pihak pengantin perempuan belum tiba. pengantin je yang ada sebab diorang nikah kt sini belah pihak pengantin lelaki. belah pihak perempuan x wat majlis sebab tgh modify umah. setelah semua selesai. mak g mandi then berbual2 ngan pengantin. aku lak g mandi..puh..lega...

2.00 petang..
pihak pengantin perempuan datang. aku...nyuruk dlm bilik la ape lagik..bilik kt belakang. x kuasa aku nk menyemak muke..huhu.. lepas siap mandi then solat, aku biarkan mak aku melayan tetamu..hehe.. separuh hari aku dh diisi dengan aktiviti mengemas.. hue..penat2... then aku relak2 same tgk fruits basket kt mp4. 2.15 petang mak mencari2 aku..tak dgr aku sebab telinga dah disumbat ngan earphone..hehe..then jumpa la aku kt bilik belakang.. mak suruh aku melayan tetamu..mak ngan abah nk g kenduri kawen ade lagik 1 umah kt felda aku..hoh!!.. tp sebab aku anak yg baek..aku dok la depan tb...kt tgh2 umah.. tetamu kt depan..pandai2 la diorg..ade yg tnye kt mane toilet..mane tempat nk amik wudu' aku tunjukkan.. mane nk solat..aku tunjukkan..nk borak2??..hehe..aku bukan la org yg ringan mulut...tgk la tb cite industan terketar2..ape lagik la diorg nk nnti ye..dengan harapan cepat la mak aku balek...hua T_T... x sampai 20 minit mak ngan abah balek dah..lega aku...

3.00 petang..
geng kompang datang..bermula la perarakan pengantin... aku pun join2 tgk kt tingkap..pengantin berbaju biru.. mak join sekali berarak.. aku maap la..dok umah je..hehe.. lawak pulak aku tgk rombongan dr pihak perempuan.. yg aku tau pihak perempuan datang dr felda gak cam aku..dia orang felda kt N.9. tapi gaya ngan rambut karatnye..ngan high heel nye..nk gelak pun ade.. dh tau masuk kampung pakai high heel yg runcing tuh..jalan pun x betul..hihi..nih la dak2 felda zaman sekarang..wah..sangat jahat la aku berkata..hihi... lepas diorang berarak ke rumah pengantin, aku mula la aktiviti kemas mengemas... kemas kan tingkap2 yg dh terbukak kt depan..pintu.. makanan..minuman.. huhu..baek kan aku...then dh siap.. aku sambung tgk fruits basket...

4.10 petang..
mak ngan abah balek dari umah pengantin... bawak berkat lagik.. aku yg dh naik juling tgk fruits basket.. melantak lagik..hehe...abah siap2 g masjid.. aku melantak..gile ah..xde keje melantak je.. lepas melantak aku lepak2 kt depan tb ngan mak. aku tnye la kt mak yg rambut karat2 tuh adik beradik pengantin perempuan tuh ke..pastu aku cite la pasal high heel tuh..hehe

5.00 petang..
masih lagik melepak2 depan tb.. ade cite medik tibi.. pasal gestrik..menarek gak aku tgk jela..pastu adik aku pun balek.. dengan selambe je dia berkata..."wah bersihnye bilik"... dengan lagaknye aku tunjukkan kaki kt dia dan aku berkata..."ko nk kena penerajang ngan aku ckp la cm tuh lagik..penat aku mengemas tau x..sepah lagi siap ko"..ngan gaya gengsternya..hahaha... gengster x aku..nga~~ lepas tgk medik tibi pkl 5.30 tuh aku solat..sambung tgk tb cite yg x besh terus aku terlelap depan tibi...penat woo..zzzzz...

6.40 petang..
tidor aku terganggu ngan panggelan tepon... haiyak..speaker hp aku rosak tgh hari tadik..sape2 la call..aku reject phone call tuh.. dia gatal gak nk tepon..last2 aku msg...speaker aku tetibe rosak. msg je la.. owh..upenye mmber aku nk mintak tolong pasal dia kena interbiu kt tempat aku kames nih...

7.00 petang..
tgk sin chan la ape lagik..7.30 mandi2..solat maghrib.. sambung tgk doremon.. abes doremon.. lapo lagik..melantak lagik..hehe.. 8.20 mak g ngaji kt umah org..tinggal aku sorg..abah g masjid.. adik aku merayau.. tgk la berita dapt pengetahuan..ye x.. 8.30 aku tgk blue carpet aim 2008.

9.00 malam..
aim bermula..so boring...tapi aku tgk gak..same dengar af kt mp4.abah yg dh balek dr masjid tnye xde cite len ke..hehe.. jap ye nk tgk cite yg boring nih jugak kejap..tapi bukan kejap..10.20 mak balek..baru la aku tuka tb3..aleh..cite enigma ke..sambungan samarinda..busan tahap dewa... aku solat isyak then terus masuk bilik..x kuasa i nk tgk cite tuh...

10.45 malam..
aku dh ade kt bilik..bila sorg2 cm nih..pastu ternampak la laptop buruk aku tuh..mula la..gian itu datang...x bleh bela...sejam lebeh je lagik...nk wat ape nih..otak cm x leh berfungsi.. hari ni jugak pose x msg syafiq..dh berapa hari pose...takut kacau dia yg sebuk ngan final project dia..isnin sudah mau present..argh..nk wat pe nih..last2 ternampak buku sudoku...same dengar lagu kt mp4 aku wat la sudoku..dpt gak selesaikan 3 game sick.

11.30 malam..
sahabat lama..jawe msg aku..kalau msg aku xde keje lain.gaduh jela kejenye..kesah2 pasal zaman sekolah semua terungkit...tuh la setengah jam terakhir aku isi dengan bermsg ngan jawe..

12.00 malam..
yuhu...1 hari tanpa laptop..ok gak...xde ape2 sgt..mp4 ade, hp ade, tibi jugak ade...rasenye xde masalah la..huhuhu.....................

rasenye bleh je aku sehari x ngadap laptop.. tapi pada aku mesti la ade gadjet2 lain la..cm mp4 ke.. hp ke tb ke..kalau itu sume xde..x tahu la aku nk wat ape..hehe...kirenye aku dh berjaya la sahut cabaran shut down day..lalalalalalalala..bangganye aku..yuhuuuuuuuuuu....

3 orang tukang karut:

PROPANA said...

alhamdulilah ko telah berjaya. pasni try palk 1 bulan eheh

adi said...

ada tb leh ar :P cuba kalau awk di tmpt sy..busan thp dewa19 huhu

iN said...

prop:
hehe..sebulan..aiyak..x bleh.mission imposible tuh prop..hehe

adi:
hahaha..g ah tgk tb kt cafe..cm la x bleh tgk tb gak :p

 

Blog Template by BloggerCandy.com