Wednesday, September 03, 2008

ramadhan tiba lagi


salam ramadhan buat semua...harapnya x terlambat nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan bulan yang mulia buat semua.. alhamdulillah seperti tahun2 lepas aku dapat sambut 1 ramadhan kt umah seperti biasa..yg luar biasanya..taun nih 1 ramadhan disambut dengan meriah sekali oleh family aku..aku rase cm raye dah..hehe..

1st ramadhan..semua balek..yela lagik2 sekali ngan cuti merdeka.. umah aku meriah dengan telatah anak buah aku yang cam hampas tuh..kalau nk tau..suara rock aku jadik kembali ke normal disebabkan oleh aku yang mempraktiskan menjerit2 dengan keletah anak buah aku yang sememangnye nakal..terima kasih la anak2 buah aku yg nakal tuh..wahahahs...:sigh:

1st puasa..abg sulong aku x bg mak aku g dapur..hr tuh dia ngan wife dia masak..nasik ayam special.. wah.. gile sedap..masak cm ade kenduri kt umah..yela..sume2 balek..bila berbuka rase cm berbuka yg utk last puasa lak.. memang terasa kemeriahannya..

bila sebut pasal puasa..aku sering teringat peristiwa berbuka dengan air mata..masa aku kat matrik dulu..masa tuh cuti semester..aku balek awal sebab ade muet.. x ramai yg balek semula sebab muet masing2 berbeza tarikh dan masa..waktu tuh..berapa ketul je makhluk yg wujud kt aras hostel aku..aku lak sorg je..terpaksa la berbuka sesorg sebab waktu tuh rumate aku lum sampai lagik.air mata aku menitis gak kt nasik masa tuh..sedeh beb..dah la jauh dr femily..buke puasa sesorg lak tuh..:snow40:

esh..perasaan sedeh usah dikenang..hehe..tahun depan ape pulak ye akan terjadik pada hari pertama puasa..tunggu dan lihat je la..ape2 pun aku nk ucapkan..selamat menunaikan ibadat puasa..semoga puasa kita diterima-Nya..insyallah..rajin2 la g teraweh ye..hihi.:wave:

2 orang tukang karut:

adi said...

sy pun penah bukak pose sorg2 kat umah sewa baru2 ni. sedih :(

iN said...

xpe2..
bukak la pose ngan moto..
kan ade teman gak..ngeh~~

 

Blog Template by BloggerCandy.com