Tuesday, April 20, 2010

"boypren" baru

assalamualaikum...lame bebeno x update blog neh...bukan malas tp tenet yg slow (alasan :P) yg menyebabkan ketermalasan mengapdate blog...

ketika menaip ini..aku sedang menggunakan DELL Inspiron P09G...berwarna biru (nk putih tp xde stok T_T) hehe..yezza..laptop baru menggunakan intel core i.5..sangat cun dengan menggunakan processor yg agak maju berbanding dulu (org beli intel centrino tp aku mampu beli celeron je T_T)





kelebihan laptop nih berbanding dulu? mesti la byk..selain menggunakan intel core i.5, ianya dilengkapi webcam, bluetooth device, simcard device (tp sampai skrg aku masih x tau nk menggunakannye), card reader,DVD RW device dan byk lagik. yg paleng berbeza adalah kapasiti hdd 60gb (C) dan 230 gb(D) berbanding laptop aku dulu 20gb utk kedua2 partition. tp mmg la x bleh bandingkan perbezaan antara laptop yg dibeli pada tahun 2005 dan skrg.




sebenarnya dh lame niat nk tkr laptop baru setelah laptop lame (acer) aku patah tengkoknya. survey punye survey jumpa la yg berkenan dihati. ms tuh kt courts memot..tp kena tmpah dulu..aku kate nnti la sampai la ahad lepas. aku keje setengah hari akibat kesakitan kepala yg amat. kemudian seorg rakan kerja meminta menemani menghantar anaknya ke stesen bas larkin, kemudian bergerak la menuju ke Danga City Mall. Danga City Mall, boleh dikatakan Lowyat versi joho..macam2 ada..rambang mata aku melihatnya tp biasanya aku setia pada yg 1 kan.sudah berkenan dicourts cuba cr yg model sama disitu.. terus menuju ke kedai dell. rembat la 1 laptop yg skrg aku gunakan.. pada harga yg sama dgn courts, kt situ aku dpt macam2 free give (sape yg x suke free give :P). cooler, mouse, alas keybod, headphone, alas mouse, pelekat muke laptop (ntah ape nama dia..hahahaha) selain beg la..courts dpt beg je..


ape2 pun aku berpuas hati dengan kecun-nan laptop nih..menggunakan window 7..hurm..ape2 pun acer masih aku syg walaupun patah tengkok..banyak jasa2 acer menemani aku sepanjang perjalanan aku sebagai seorang pelajar..ceeewah..

owh ye..alhamdulillah..jumaat lepas aku lulus test jpj utk kete. sekali je..mungkin jugak jpj yg baek hati..ape2 pun sudah ade lesen sgt senang hati..xyah menepuhi kelas kete lagik. kames sudah boleh collect lesen ^_^ dan menyimpan lesen buat pekasam sebab aku maseh belum konpiden mau bawak kete :P


6 orang tukang karut:

mie said...

wow!!!!
makin girlish la....
pinjam laptop baru...
hehhehehee

iN said...

biasa low...gue kan maken cun:P
x bleh..pak cik punye laptop mesti lagik maju
kan dok bandaraya :P

mie said...

biasa la....
org bandaraya kan maju2 belaka...
nak jadi jakun mcm makcik gak..
hhhhehehehehehheeee

akma said...

wahh...bile nak blnja laptop baru tuk saye??
eh..da ada lesen? leh ar jln2 dtg kl yer...hehehehe

iN said...

mie : xyah la jakun pak cik...
pak cik kan org bandaraya :P

k.kema: kak kema org kedua ajak org dtg kl jalan3...cet :P

Amirez said...

wah wah..sy sudah jeles neh. xpe. sy mau sony vaio eheh.

p/s: free give ke free gift :P

 

Blog Template by BloggerCandy.com