Monday, November 29, 2010

tumbesaran henpon

assalamualaikum..bertemu lg kite dlm apdate mengapdate blog...mungkin tahap kerajinan aku ditahap maksima sekrg nih utk mengapdate blog..tp percaya la...ianya hanya seketika je..miahahaha


seperti yg anda lihat diatas..inilah senarai hp yg aku pnh pakai sejak 1st time aku memakai hp..kesian kan..baru merasa 4 je hp...sad

meh aku story mori ttg hp2 tersebut...

1. Nokia 8250 - hp nih dh dijahanamkan oleh adik aku..nih la 1st hp yg aku dpt dr abg aku sebab dpt masuk matrik..memudahkan komunikasi..ms tuh tahun 2004.. ms tuh hp nih paleng canggeh... dak2 bilik aku sume pakai 3310 ngan 3315..aku je up siket..so berbangga la ngan hp bih...hahaha...agak lame gak aku pakai hp..kesayangan..sampai la taun 2008..

2. Nokia 2760 - hp nih masih ade smpai skrg..masih buley digunakan..hp nih aku beli mase hangat bercinta. sb bateri hp butterfly tuh dh weak..xley gayut lame2...hahahaha...1st pic dgn dia masih ade tersimpan dlm hp nih..hp nih byk kenangan antara aku dan dia..tp..yela tinggal kenangan kan..aku x ley pakai hp nih lg sebab bile aku tgk je byk memori dlmnye..dan akan bt aku selalu igt dia..

3. Sony Ericsson K810i - hp nih hasel titik peluh adik aku mmbaikinya..hp nih hp lame piad..pas dia betulkan..jadik la hak milik aku..suke kamera dia yg canggeh tuh..tp sygnye keypad dia asek tertanggal je..aku pakai pun x lame..tp masih bley guna lg..

4. Sony Ericsson Satio - the latest hp yg aku guna.. berharga RM500..haha..ramai kate aku tipu tp mmg betul la harganya 500 hengget je..kan kakak pu3 kanmrgreen.. hp nih kakak yg jual kt aku sebab dia ade blackbery suda..oleh sebab penggunanya cermat dan baru je beli maka mmg elok jagaannya..seperti hp baru..aku pun sangat teruja menggunakan hp touch screen nih smpai sume hp aku nk touch screennye :P

begitulah riwayat hp yg penah wujud dlm hidup aku..sedar x sedar hp aku semakin lame semakin besar...dlu aku suke selit je kt poket seluar...tp satio nih besa x buley nk masuk poket T_T.. mybe aku kena cube memakai handbag..:sweaty:

nota kaki : sume hp except butterfly still buley guna..walaupun makin lame makin canggeh aku sebenarnya sgt sygkan nokia 2760 tuh lg..sb terlalu byk kenangan dlm tuh...

:puppyeyes:

10 orang tukang karut:

mie said...

eh!!
mana iphone 4 yang gue bagi??
dah tggl kenangan juga ke??

iN said...

xnk guwe..mesti pakcik beli kt cina masa nek kapal hr tuh

mie said...

iye la, xkn nak beli original...
pokai la gue..
ahahaaa

Hajar said...

apekah? henpon pun boleh membesar ek? haha.. :P

iN said...

pakcik : guwe tau..pakcik mmg cm tuh..sume nk mende freeeeeeee je
kakak : ha la..igt perot ngan pipi mie je ke yg bley besa...hahahaha

Amirez said...

kira oklah mula2 dah guna hp canggih. 1st hp sy dulu hp sagem haha. pernah dengar? mesti tak kan? haha. hp tu kalau tak silap 1st hp yg boleh loud speaker. terkenal dengan signalnya yg sgt kuat, kalah nokia time tu. ntah kat mana dah sagem tu sekarang...

mie said...

kenapa pipi gue yg jadi mangsa...
taula gebu..hahaaa

iN said...

mirez : pnh dgr je tp x pnh nmpk...ade antenna panjang x hp tuh..hahaha

pakcik : sebab gebu la menjadik idamana ramai..hahahak

piad radhio said...

walaweyhh satio latio beb

iN said...

mane de latio...

 

Blog Template by BloggerCandy.com