Thursday, February 17, 2011

Contest : Kisah Pelaut Terlampau Pilihan




oleh sebab keje aku dengan pantas telah siap..mau turun ke site sgt la panas..ape kate update blog dlu..hehehehe(astagfirullah halazim...curik tulang..x baek..esh3..)

entry kali nih adelah berkaitan dgn contest pakcik semut sempena souvenir dia yg terlebeh2 sudah..lalu dgn baek hatinya nk bg kt org len..

dalam byk2 entry..aku suke tajuk... berkampung di pasir gudang...yeaha..sebab..sebab..mestila sebab ade gambo aku..glame kan masuk blog org len..hahahaha..



actually..bukan aku x penah naik kapal..sebelum projek nih pun projek aku kapal..ruby.. tp walaupun aku keje dalam kapal..aku biasa dengan keadaan engine room yg sangat kotor itu dan kekurangan udara..so aku faham la jugak duty2 org dalam kapal..

tp...

aku x penah naik sampai keatas kapal..mean..atas dr engine room..biasanya workers x leh masuk..hanya authorize person je bley masuk..tp pakcik telah bwk aku pusing2 dlm kapal..monitor room..kapten room..dapur..tmpt diorg lepak tgk tv..tmpt main basket ball (aku smpt tnye byk ke bola jatuh laut..dia kate byk gak..hahaha)..sampaikan ke bilik pakcik sendiri pun guwe masuk siket je la..hahahaha

rasenye dlm sejam lebih gak la aku pusing2 dlm tuh.. tgk kehidupan sebagai pelaut.. bile fikir2kan..tuh baru port je kapal..kalau aku ade kt tmpt dia mst buhsan je dok tgh laut..tp nasib baik kapal nih jenis pot2..kalau offshore..wah..xleh tahan...tp pakcik plak x suke port..lg2 kt mmhe sb kena keje keras dlm masa x sampai 2 minggu.. hehe..

ape2 pun..mekasey la pakcik blanje guwe sepanjang kt pasir gudang.. guwe x menang contest ni pun xpe..sebab guwe rase ade benda lain yg guwe dh dpt..hehe..

nota kaki : lupe bawak kamera..akibatnya x dpt posing lgsung dlm kapal seri ayu.. nsb baek pakcik ade hp canggeh berjaya gak tangkap sebijik gamba aku..hahaha

4 orang tukang karut:

mie said...

gue terharu..
confom gue xbagi menangnya...
hahhaaa

contest approved!!

iN said...

x menang pun xpe..
konsert maher zain jgn lupe :p

Asmiza Misram said...

aik,a'ah la mmg ko la...
haha~
ina,aq nak tumpang glame gak... xkire2..^^

iN said...

apekah??? ko igt gamba aku tipu2 ke..
hahaha...nk tmpg glame..meh la aku cite psl ko lak..
lagi2 cite ko kawen..mesti hot..hahahahahak

 

Blog Template by BloggerCandy.com