Monday, May 12, 2008

aku seorang fasi....


9 hingga 11 Mei 2008, UTHM menyambut kedatangan 4 buah sekolah. Sek Keb Sungai Tongkang, Sek Keb Tunku Mahmood (1), Sek Men Tun Hussein Onn, dan Sek Men Sains Johor. cuti semesta yang sepatutnya aku habeskan dok kt umah, aku korbankan demi menyambut kedatangan adik2 yang bakal menduduki upsr dan pmr dari 4 buah sekolah tuh...baek kan aku..hahaha..




aku ditugaskan untuk jadik fasi bagi sekolah kebangsaan Tunku Mahmood (1)..hehe.. aku yang mintak sebab sebelum nih aku pernah jadik fasi sehari kt sekolah tuh.. makanya ade la beberapa orang pelajar yang aku ingat sebab aku jadik fasi diorg... :)



bila dapat group..biasa la stat sesi ldk..x terkata ape la..gile hyperaktif bebudak nih... walau hanya 9 orang dlm group aku..aku rase cm aku kena kawal 30 orang.. kak pah pun mengesahkan dengan sirim bahawa sesungguhnya bebudak ldk aku sangat la hyperaktif..hue~~




5 lelaki..4 perempuan.. 5 lelaki yg terlampau hyperaktif... akmal, syahrol, syahrul, izat n wan.. aku panggel 5 jahanam..haha..x larat aku nk handle..nsb bek la aku nih penyabar...4 pompuan... sukdarat, mas, farhana, n neesha.. oke la sume.. tapi memang lelaki la yang boleh menyebabkan trakea aku putus..hahahak...

ape2 pun aku enjoy ngan diaorang...walau penat.. aku happy ngan keletah diorng.. biasa la bila melayan bebudak kecik.. lepas nih..mungkin kali ketiga aku akan berjumpa mereka. insyallah akhir bulan 6 nih sebab ade lagik program bersama mereka. kali nih bermalam di sekolah mereka sendiri. insyallah..aku pun x pasti dapat turut serta ke x..






p/s: terharu bila ade seorang pelajar ldk aku yang bercita2 untuk berkhidmat sebagai doktor dipedalaman sabah (-_-)~~

3 orang tukang karut:

Hajar said...

apsal cm dh sama besa je ngan bebudak tu? :-?
x kenal mana satu fasi, mana satu student :p

PROPANA said...

lor...ko jadi fasi ke?
cm sebaya je eheh

p/s: teringat time aku jd fasi kat ito, handle bdk2 spm kat johor.

iN said...

k.pu3@hajar:
sebab mude belia belaka lagik la yg nmpk same je:p

prop:
hahaha..
nmpk sgt yg sy nih mude lagik:p

 

Blog Template by BloggerCandy.com