Friday, August 27, 2010

aku yg kuwat...

Hari nih..hari jumaat..hari nih jugak aku bgn untuk sahur utk pertama kalinya diumah abg..sebab aku teringat yg aku masih belum minum ape jua bentuk air susu malamnya...selesai sahur x langsung aku pasang niat utk tidur..melayan komik sehingga la pukul 615..mandi2 then pkl 650 aku sudah bergerak ke tempat kerja..

perjalanan yg amek masa 15 hingga 20 minit.. makanya agak awal la aku tiba di parking..biasanya bila sampai awal dpt la aku pot kan moto aku agak kedepan..berbanding hari2 aku dtg lewat..mesti ke hujung dunia..mrgreen .tp entah kenapa hr nih mmhe buang tebiat kecilkan kawasan parking moto..makanya aku dpt jugak parking yg ala2..jauh tp x la jauh hujung duniarolleyes...

sape sangka kan..hr nih aku dtg awal..x bersesak2 utk parking.. mengikut cerita mereka2 yg dtg ala2 time biasa aku dtg..parking sgt la jem...nasib baek aku tidak dtg seperti waktu biasa..kalau x..terpaksa aku mengangkat2 moto org utk parkingkan moto aku...sadis bukan...sad

tp bila ade berita baik..mesti ade berita buruknya...pg2 pukul 830 aku kena tangkap dgn safety..sebab aku bawak basikal kt tmpt yg x bley basikal lalu...ape perasaan aku ms tuh..sangat marah..kenapa aku tgk org lain selamba lalu situ...dak2 aku ramai je lalu situ naek basikal xde kena tangkap pun...dan la aku sgt mengejar masa ketika itu..last2 aku yg kena tangkap..kena amek la e-pass aku..so dia soh aku dtg opis dia...ms tuh aku sgt geram lalu g la opis dia..kenala soal siasat..

safety : asal mane nih?
aku : johor
safety : yela..johor kat mane?
aku : kota tinggi
safety : kota tinggi kt mane?
aku : air tawar 3
safety: dah kawen lom?
aku: lom
safety : dah ade tunang lom?
aku : xde
safety : dah ade boypren lom?
aku :xde (haram tol..soalan nih bikin aku panas je )..
safety : sy amek no epass awak..***in*...brp no tepon? (sambil mencatit pada ketas putih 0)
aku : 013-*******..
safety : lain kali..jgn lalu kawasan situ lg..sy bg amaran je kt awak nih..
aku : oke..time kaseh (dgn muka belagak)..

so aku pun balek opis dgn perasaan berapi2..bile aku cite kt mmber aku.
k.ila : dia ada bg kertas amaran ke x?
aku : xde pun..argh..ms tuh pikir nk saman..saman je la..amaran nk kena bar ke ape ke..x kesah..apesal org je yg kena..sebelum tuh roy..ciknan sume lalu xde ape2 pun depan diorg...si** je...
k.ila : aik..biasa dia ade bg ketas amaran kan..kale oren..pelik je..sah2 safety tuh nk kenakan in*..

pastu aku terfikir balek..baru aku igt masa dulu opis kat sana..pg2 masa pegi keje..ade safety rajin tego aku..tp aku bt derk je..aku kan sombong..hahahahampeh..nih mesti kes balas dendam..patut la agak pelik dia tls nama ng no epass aku kt ketas 0 je..pastu siap mtk no tepon...mane de nk saman org mtk no tepon..mesti la mintak epass same nama kompeni..esh3...

kekadang aku pikir..nih la susahnye pompuan keje dlm yard nih..salah pompuan je nampk..salah lain x nampak..tp yg bagusnya..pompuan senang dimaafkan...:ahaha:

updated : susungguhnye betul la yg aku rasekan..safety tuh call aku tadik...dan dia ngaku dia yg kacau aku pg2 ms opis aku kt situ..dan dgn cr tangkap aku je la dia bley dpt no tepon aku...arrow

4 orang tukang karut:

♥ shiMawar ♥ said...

muahaha..adekah tu maknanye ko sdg dingorat..? :D

wei..blog ko nmpk ladies siot..ade kemajuan!

iN said...

hahaha...bukan makna..mmg dh bermakna dh shima...

dh lame la aku keperempuannan...wakakaka

Hajar said...

pheewiiitttt. dh ade stalker rupanya selama ni.. x sangka. :D

piad radhio said...

haha...dr mula2 baca lg ak dh agak dia mau nguratt..hihi

 

Blog Template by BloggerCandy.com